ABD-PROM

Pin it
Share this page
 

globalgap

HACCP
ISO: 9001
GLOBAL G.A.P

 

 • Slika: O ABD-PROM
 • O ABD-PROM


  HCCP standard smo uveli 2005.god. a GLOBAL GAP 2009.god. na sopstvenim plantažama preduzeća ABD-PROM.2001.god. pušten je u rad kapacitet oko 1.000 tona, 2006.god. prošireno još 500 tona, tako da je trenutni kapacitet oko 1.500 tona.

  Preduzeće "ABD-PROM" osnovano je 1991.godine u Jevremovcu, ul. Braće petrović 71 Šabac.
  To je porodično preduzeće, koje se bavilo u početku trgovinom repromaterijala za poljoprivredu (mineralna đubriva, semenska roba, zaštitna sredstva i zalivni sistem). Pošto smo na ovaj način sarađivali sa proizvođačima voća (maline, kupine, jagode, višnje i šljive), stvorila se potreba da od njih preuzmemo navedeno voće umesto da nam plate našu robu. Tako smo od 1994.god. do 2001.god. preuzete količine voća nosili na uslužno smrzavanje i preradu u hladnjače u našem okruženju, gde nismo baš bili zadovoljni uslugom, kvalitetom i rokovima isporuke prema našim kupcima, pa se tako stvorila potreba da pristupimo izgradnji hladnjače, što smo i učinili 1999.god. a pustili je u rad 2001.god.
  HCCP standard smo uveli 2005.god. a GLOBAL GAP 2009.god. na sopstvenim plantažama preduzeća ABD-PROM.2001.god. pušten je u rad kapacitet oko 1.000 tona, 2006.god. prošireno još 500 tona, tako da je trenutni kapacitet oko 1.500 tona, s tim što se u periodu početka berbe, od juna do septembra proizvede i izveze oko 400-500 tona, pa se na taj način kapacitet poveća na blizu 2.000 tona sa mogućnošću dnevnog smrzavanja oko 70-80 tona u tri tunela.
  Odlučili smo se na ovaj korak u preradu voća, iz razloga što se zaista nalazimo u geografskom području gde izuzetno dobro uspeva više vrsta voća i gde je klima veoma povoljna sa dosta sunca i vode, kako kroz padavine tako i kroz zalivne sisteme.Sve se to nalazi na ograncima planine Cera koji se naslanjaju na ravnu Mačvu, gde je izuzetno plodna zemlja i sve uspeva.
  Dugogodišnjom saradnjom sa proizvodjačima voća (višnje, maline, kupine,šljive i jagode) izgradili smo poverenje jedni u druge i profesionalnost u proizvodnji voća sve u cilju što zdravije proizvodnje gledano kroz đubrenje i zaštitna sredstva a sve po listi dozvoljenih pesticida za zemlje za koje izvozimo.
  Ceo asortiman je pod kontrolom, kako higijenskom tako i zdravstvenom od strane sertifikovanih kuća za vršenja analizana sve u cilju zdravog i bezbednog proizvoda za decu i odrasle. Redovne analize voća, kako u vreme berbe u svežem stanju tako i kasnije u smrznutom, vršimo preko Zavoda za zdravlje u Šapcu, koji je u saradnji sa certifikovanim ustanovama u Beogradu. Takođe se redovno vrše obuke radnika za ispravan rad i zdravstveni pregledi, odnosno sve ono što HCCP podrazumeva.
  Uz sve navedeno želim da naglasim, da smo postigli visok kvalitet naše proizvodnje u svakom pogledu bez reklamacija, poštovanja striktno rokova isporuke, u želji da ispunimo sve zahteve kupca, što ste se mogli uveriti u dosadašnjoj saradnji.
  Dobrom saradnjom sa proizvođačima svežeg voća predhodnih godina, pokazalo se da nemamo dovoljno kapaciteta da otkupimo sve količine, pa smo pristupili izradi građevinske dozvole za proširenje kapacitetajoš 2011.god.I tad smo dobili dozvolu na povećanje kapaciteta za još 1.500 tona , sa obavezom da krenemo u izgradnju najkasnije do oktobra 2013.Obzirom da je kriza i da treba biti oprezan u investiranju, ipak sam odlučio da pristupim realizaciji dozvole i da započnemo pomenutu gradnju, kako ne bih izgubili pravo na dozvolu. U oktobru i novembru izgradili smo temelje i podigli deo metalne konstrukcije sa željom da do nove sezone,jun 2014 god., osposobimo kapacitet od 700-800 tona, odnosno 1/2 od ukupnog kapaciteta.

   

  Galerija slika

   

   

   

  eng spacer
  fra spacer
  ger spacer
  russpacer
  srbspacer

   

  Novosti:

  2013-12-01

  ABD-PROM na Facebooku, Twitteru, Google+ Youtube, itd.. Uskoro će biti još obaveštenja! Preduzeće "ABD-PROM" osnovano je 1991.godine u Jevremovcu, ul. Braće petrović br.71 - Šabac. To je porodično preduzeće, koje se bavilo u početku trgovinom ...


  2013-11-29

  Redovno ćemo izveštavati o slobodnom prostoru, kapacitetima i ostaloj ponudi sa lagera. Budite prvi koji je saznao. Preduzeće "ABD-PROM" osnovano je 1991.godine u Jevremovcu, ul. Braće petrović br.71 - Šabac. To je porodično preduzeće, koje ...


  2013-11-28

  Redovno ćemo izveštavati o slobodnom prostoru, kapacitetima i ostaloj ponudi sa lagera. Budite prvi koji je saznao. ...


   

  fb
  tw
  rss
  yt